Meziska dolina

Domov Športno - rekreacijska ponudba

Športno - rekreacijska ponudba

PLEZANJE NA BURJAKOVI STENI

plezanje Osnovne informacije: ravne

Stena je urejena kot plezališce za športne plezalce.  Nahaja se pod južnim ostenjem Pece v bližini Črne na Koroškem. V steni je okrog 68 plezalskih smeri, katerih ocene se gibljejo med 3 in 8c, njihova dolžina pa med 6 ter 55 metri.

Hkrati je pomemben življenjski prostor nekaterih ogroženih vrst ptic, ki so si v nedostopni skalni steni našle pred plenilci varen prostor za svoja gnezdišca.

Plezalske smeri in težavnosti

Preberi več ...

JADRALNO PADALSTVO

jadralno_padalstvo_Ravne Osnovne informacije: ravne

Najbolj atraktivna vzletišča za jadralne padalce so na Ošvenu in Uršlji gori.

S Koroško šolo jadralnega letenja Čuk je organizirana šola jadralnega padalstva in jadranje v tandemu.

Spletna stran

KEGLJIŠČE v Črni

kegljisce Osnovne informacije: ravne

V hotelu Krnes v Črni na Koroškem so v mesecu septembru 2009 imeli otvoritev novega kegljišča...

STADION NK PECA

nkpeca Osnovne informacije: ravne

Spomladi leta 1963 so nogometaši nogometnega kluba Peca dobili stadion. Obnovljen je bil leta 2008 in danes služi več namenom: igranju nogometa, tenisa, odbojke na mivki ... V zimskem času na njem uredijo osvetljeno drsališče in osvetljeno stezo za kegljanje na ledu - po domače "šajbanje".

GORSKE KOLESARSKE POTI - SLEDI DIVJINE

poti Osnovne informacije: ravne

Gorsko kolesarjenje v naravi in na karti označen labirint gozdnih cest in kolovozov po dolinah ter med njimi, na gore in okoli njih je poimenovano SLEDI DIVJINE. Poti so poimenovane po živalih iz okolice: Ježev krog, Veveričin krog, Zajčev krog, Lisjakov krog, Risov krog, Petelinov krog, Jazbecov krog, Jelenov krog, Gamsov krog, Kanjin krog ... Nekatere poti so označene s stopinjami živali na lesenih stebričkih.

Izhodišča: Črna na Koroškem, Mežica, Jamnica.
Skupni dolžina poti: 350 km.
Skupno število tur: 12.
Število označenih poti: 6.
Najnižja točka:495 m.n.v.
Najvišja točka: 1.400 m.n.v.

SMUČARSKI CENTER Črna na Koroškem

Smučišče Črna Osnovne informacije: ravne

Prav v središču Črne na Koroškem je smučišče, primerno za rekreacijsko in tekmovalno smučanje, pa tudi za treninge slaloma in veleslaloma za vse kategorije smučarjev. Smučarski delavci zagotavljajo 90 smučarskih dni letno, če je snega premalo pa si pomagajo z dodatnim zasneževanjem. Dolžina smučarskih prog je približno 3 kilometre, obsegajo pa 15 hektarov površin.  Smučišče je osvetljeno. Urejena je tudi sankaška proga, v neposredni bližini pa sta 3,5 km in 10 km dolgi tekaški progi.

OBISK GORA IN VRHOV NAD MEŽICO

vrhovi Osnovne informacije: ravne

Mežica je zaradi svoje geografske lege pomembno izhodišče za ljubitelje planinarjenja in gorskega kolesarjenja. Okoliški hribi, travniki in obširni zeleni gozdovi so prepredeni s številnimi gozdnimi cestami, ki kolesarjem in pohodnikom omogočajo, da izbirajo med različno zahtevnimi potmi.

Mežica je tudi izhodiščna točka za planinske izlete na mogočno goro Peco, ki se v vsej svoji lepoti dviga nad krajem.

STADION na Prevaljah

prevalje_stadion Osnovne informacije: ravne

Stadion na Prevaljah je bil zgrajen leta 1942 in obnovljen leta 1999. Primarno služi za igranje nogometa, v bližini pa so tudi igrišča za tenis in košarko.
Poleg je tudi manjše pomožno igrišče z umetno travo.

ŠPORTNA DVORANA pri OŠ Franja Goloba

osprevalje Osnovne informacije: ravne
Dvorana je primerna za košarko, rokomet, odbojko, mali nogomet, vodeno vadbo in tudi za manjše koncerte in proslave. Dvorana se v prvi vrsti uporablja za poučevanje telesne vzgoje učencev bližnje šole. Primerna je tudi za vse, ki se aktivno ukvarjajo s fitnesom. Ob sami telovadnici na prostem je urejeno še igrišče za mali nogomet.

KUNDIJEVE KOLESARSKE POTI

kundi Osnovne informacije: ravne

Po Jamnici in Strojni in Lešah potekajo označene poti, ki so zaradi značilne konfiguracije terena primerne za večino gorskih kolesarjev. 

S Prevalj vodijo označene poti (vijoličasti krog, rdeči krog, modri krog, rumeni krog) na Leše, Šentanel, Strojno, Dolga Brda in zeleni krog po poteh Blaža Mavrela v Strojni. Določene poti - kroge, je možno med sabo kombinirati, tako da imate z njimi možnost spoznati celotno okolico Prevalj.

Domača stran

KOŠARKARSKO IGRIŠČE NA PROSTEM - KOTLJE

igrisce_kosarka_kotlje Osnovne informacije: ravne

Igrišče je primerno za:
 • košarko
 • rokomet
 • mali nogomet.
INFO:
TIC - Ravne
Trg Svobode 21
2390 Ravne na Koroškem

Tel.: +386 2 82 21 219

KOŠARKARSKO IGRIŠČE NA PROSTEM - OŠ KOROŠKI JEKLARJI

javornik Osnovne informacije: ravne

Igrišče je primerno za:
 • košarko
 • rokomet
 • mali nogomet.
INFO:
OŠ Koroški Jeklarji
Javornik 35
2390 Ravne na Koroškem

Tel.: +386 2 82 17 660

KOŠARKARSKO IGRIŠČE NA PROSTEM - OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA

prezihkosarka Osnovne informacije: ravne

 Igrišče je primerno za:
 • košarko
 • rokomet
 • mali nogomet
INFO:
OŠ Prežihovega Voranca
Gozdarska pot 11
2390 Ravne na Koroškem

Tel.: +386 2 82 15 340

ŠPORTNA DVORANA - OŠ KOROŠKI JEKLARJI

dvorana_javornik Osnovne informacije: ravne

Dvorana je primerna za:
 • košarko
 • mali nogomet
 • odbojko
 • vodeno vadbo...
INFO:
OŠ Koroški Jeklarji
Javornik 35
2390 Ravne na Koroškem

Tel.: +386 282 17 660

ŠPORTNA DVORANA PRI OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA

dvorana_prezih Osnovne informacije: ravne

 Dvorana je primerna za:
 • košarko
 • mali nogomet
 • odbojko
 • rokomet
 • vodeno vadbo
 • manjše koncerte...
INFO:
OŠ Prežihovega Voranca
Gozdarska pot 11
2390 Ravne na Koroškem

Tel.: +386 2 82 15 340

SMUČIŠČE RIMSKI VRELEC - KOTLJE

rimski_vrelec_smucisce Osnovne informacije: ravne

Smučišče v Kotljah in bljižni okolici vam nudi tudi nočno smuko, otroški poligon, snežni park, sankališče, tekaško progo in drsališče. Primerno je za otroke in začetnike smučanja.

TENIS CENTER BOLE - RIMSKI VRELEC

tenis_center_bole Osnovne informacije: ravne

Teniški center BOLE leži ob glavni cesti Kotlje - Ivarčko jezero (Rimski vrelec). Šteje dvoje peščenih igrišč (podlaga-tenisit), ki sta redno vzdrževani in primerni za organizacijo teniških turnirjev. Igrišče obratuje od meseca maja do oktobra. Ob padcu temperatur igrišču zamenjajo funkcionalnost in ga pretvorijo v drsališče (drsanje na ledu).

INFO:
Mlakar Miran
Tel.: 031 546 805

TRC IVARČKO

0002 Osnovne informacije: ravne

- Kopanje v jezeru - na lastno odgovornost,
- odbojka na mivki,
- mini golf igrišče,
- badbinton igrišče,
- košarkarsko igrišče,
- ročni nogomet,
- smučišče Ivarčko - Ošven...

Domača stran

GRAJSKI PARK

park Osnovne informacije: ravne

Aktivno preživljanje prostega časa, sprehode, tek, omogoča tudi Grajski park, ki leži v neposredni bližini športnega centra, ob obnovljenem gradu Ravne. V gradu ima prostore Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika.

Domača stran

 

PROSTOR ZA PIKNIK

piknikplac Osnovne informacije: ravne

Najamete lahko prostor za piknik in istočasno ob jedači in pijači  koristite zunanja igrišča. Pokriti prostor sprejme do 100 ljudi, nudimo vam hladilnik, skledo in plin za peko. Nahaja se neposredno pri igriščih na platoju nad Mestnim kopališčem.

Domača stran

OTROŠKA IGRALA IN VEČNAMENSKO IGRIŠČE

igrala Osnovne informacije: ravne

 
Med stadionom in teniškimi igrišči so postavljena nova otroška igrala ter večnamensko igrišče na umetni travi za  igranje malega nogometa, badmintona in odbojke. Zraven je gostinski objekt.

Domača stran

KOŠARKARSKO IGRIŠČE

prezihkosarka Osnovne informacije: ravne


Pri teniških igriščih in odbojki na mivki je košarkaško igrišče, ki ga uporablja mladina za rekreacijo. Zraven je teniška stena.

Domača stran

NOGOMETNO IGRIŠČE Z UMETNO TRAVO

umetno Osnovne informacije: ravne

Aprila 2011 smo na bivšem asfaltnem rokometnem igrišču pridobili nov objekt - nogometno igrišče z umetno travo. Namenjeno je vsem generacijam, še posebej veliko pa pomeni  Koroškemu nogometnemu klubu Fužinar. Financirala ga je Nogometna zveza Slovenije in Občina Ravne na Koroškem, izvajalec pa je bilo podjetje Šport projekt iz Celja. Upamo in želimo da bi pazili nanj in  da bo čim bolj dolgo služilo svojemu namenu.

Domača stran

BEACHVOLLEY

mivka Osnovne informacije: ravne

Pri teniških igriščih se nahaja igrišče za odbojko na mivki. V neposredni bližini je asfaltirano košarkaško in odbojkarsko igrišče ter pokrit piknik prostor. Rezervacije: Spin bar - tel 051 232 300.

Domača stran

TENIS IGRIŠČE

tenis Osnovne informacije: ravne

V Športnem parku so med stadionom in mestnim kopališčem tri peščena teniška igrišča. Rezervacije: Spin bar - tel. 051 232 300.

Domača stran

DRSALIŠČE

drsalisce_Ravne Osnovne informacije: ravne

Pozimi  pri smučišču Poseka za rokometnim igriščem pri nizkih temperaturah zaledenimo travnatno površino. Drsališče je osvetljeno, možna je izposoja drsalk, poskrbljeno je za prijetno glasbo in tople napitke. V neposredni bližini je tudi sankališče, ki ga po potrebi  zasnežimo z umetnim snegom. Drsanje in sankanje na lastno odgovornost!

Domača stran

SMUČIŠČE POSEKA

poseka Osnovne informacije: ravne

V neposredni bližini Športnega parka, kjer so telovadnica, pokriti bazen, finska savna, fitnes, kegljišče..., je na Navrškem vrhu smučišče Poseka. Namenjeno je rekreativnemu in tekmovalnemu smučanju, na katerem so kljub muhastim in suhim zimam povsem zasnežene razmere. Poseka je matično smučišče uspešnega domačega smučarskega kluba ASK Fužinar. Upravljalec zagotavlja 60 dni smučarske garancije.  Informacije na tel.: 02 82 87 07 682.


Domača stran

OLIMPIJSKI BAZEN

olimp_bazen Osnovne informacije: ravne

V letu 2004 smo na Ravnah pridobili nov športni objekt, letni olimpijski bazen, ki pa bo naši občini služil tudi kot mestno kopališče. Pri izvajanju gradnje smo vseskozi sledili obema konceptoma bodoče uporabe objekta. Investicija v letni bazen je bila zahtevna v izvedbenem, organizacijskem in finančnem smislu. Gradnja bazena je zahtevala strokoven angažma gradbenih strokovnjakov izvajalcev, projektantov in nadzornikov, ki so vsi prvič sodelovali pri tovrstnem objektu. Kljub večjim in manjšim odstopanjem smo s skupnimi močmi uspeli zgraditi objekt. Tako je bilo septembra 2004 že uspešno izvedeno poskusno obratovanje. Temperatura vode v letnem bazenu je od 26 do 28°C. Pozimi je bazen pokrit z balonom, kjer izvaja treninge in tekmovanja uspešen domač plavalni klub Fužinar.  Informacije na tel.: 02 82 15 008 (v poletni sezoni).

Domača stran

MESTNI STADION

stadion_ravne Osnovne informacije: ravne

Mestni stadion je bil zgrajen leta 1968. V letih 1996-1998 je dobil moderno 6-stezno atletsko stezo, katero smo obnovili v letu 2009. Skupna površina stadiona znaša 12380 m2, medtem ko je vadbenega prostora 10908 m2. Primarno je objekt namenjen vadbi šolarjev, atletskemu  in nogometnemu  klubu. Neposredno nad stadionom se dviga smučišče Poseka z dvema progama na 8ha smučarskih površin. Progi sta namenjeni tako rekreativnim kot tudi tekmovalnim smučarjem. Med štadionom in mestnim kopališčem se nahajajo peščena teniška igrišča s teniško steno, igrišče za odbojko na mivki, asfaltirana košarkaško in odbojkarsko igrišče, prostor za piknik in otroška igrala. Ob stadionu pa je Dom športa z zimskim bazenom in ostalimi objekti. Skratka vse na enem mestu.

Domača stran

DOM TELESNE KULTURE

zimski_bazentelovadnicapingpongsavnakegljisce_ravne Osnovne informacije: ravne

ZIMSKI BAZEN
Zimski bazen je dimenzije 25×10m, globina vode je od 90 do 160 cm, temperatura pa vseskozi prijetnih 29,5 do 30 stopinj C. Namenjen je dijakom za pouk športne vzgoje, izvajanju plavalnih tečajev, popoldan in zvečer pa rekreativnemu plavanju. Informacije na tel.: 02 82 23 332.
Domača stran

TELOVADNICA
Telovadnica je namenjena športni vzgoji dijakov, klubom in društvom za izvajanje letnega programa športa, v večernih urah pa rekreaciji občanov.
Domača stran

DVORANA ZA NAMIZNI TENIS
V prvem nadstropju Doma športa je namiznoteniška dvorana, ki je namenjena srednji šoli za športno vzgojo, rekreativnim igralcem in tekmovalcem. Med drugimi tukaj trenira ženska ekipa Fužinar Interdiskont, ki je večkratni državni prvak.
Domača stran

FINSKA SAVNA
V sklopu zimskega bazena se pri okrepčevalnici nahaja finska savna.
Domača stran

KEGLJIŠČE
V Domu športa imamo tudi novo moderno štiristezno  kegljišče, ki ga uporabljajo  rekreativci, upokojenci in domači kegljaški klub KK Petrol energetika.
Domača stran

FITNES
V prvem nastropju je pri novem kegljišču moderen fitnes, ki ga ima v najemu Društvo borilnih športov.
Domača stran

DVORANA ZA BORILNE VEŠČINE
Skozi kegljišče in fitnes je dostop do dvorane za borilne športe, v kateri lahko vadite borilne veščine. Upravlja jo Društvo borilnih športov.
Domača stran

DVORANA ZA PLES IN AEROBIKO
Dvorana je nad telovadnico in služi športni vzgoji, vadbi domačim klubom, v večernih urah pa aerobiki, plesu, ritmiki...
Domača stran

ŠAHOVSKA SOBA
Šahovska soba se nahaja v drugem nadstropju Doma športa. V njej ima prostore tudi domači šahovski klub.
Domača stran

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Pogoje o uporabi piškotkov si lahko preberete na tej povezavi..